Rimmade och grillade fläskkotletter

4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter

Rimningslag:

  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 8 dl vatten

Kryddblandning:

  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • några varv med pepparkvarnen
  • 4 portioner basmatiris
  • 3 msk mandelflarn
  • 3 msk russin
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven gurka

Gör så här

  1. Blanda ihop rimningslagen, lägg i fläskkotletterna och låt stå en timme.
  2. Blanda kryddorna och vänd fläskkotletterna i blandningen. Grilla först på hög värme i 2-3 min och sedan en lite längre stund på svagare värme.
  3. Koka basmatiris och blanda det med mandelflarn, russin och en aning kardemumma.
  4. Blanda ihop matlagningsyoghurt, vitlök och gurka.
  5. Servera med exempelvis ris och en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept