Kräftkakor

4

Du behöver

  • 200 g kokta och skalade kräftstjärtar
  • 1 tärnat äpple
  • 0,5 msk hackad dill
  • 0,5 msk hackad gräslök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk majonnäs
  • 1 äggulor
  • 12 sparrisar
  • ströbröd att panera i
  • peppar
  • citron att servera till

Gör så här

  1. Hacka äpple, kräftstjärtar och örter fint. Blanda med tomatpuré, majonnäs och äggulor. Peppra. Forma smeten till små plättar med hjälp av en pepparkaksform och panera i ströbrödet. Lyft i kakorna i en varm panna med smör i och ta försiktigt bort pepparkaksformen. Stek på inte alltför hög värme och vänd när de fått färg.
  2. Skala sparrisen och dela på mitten. Koka i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
  3. Servera alltihop med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept