Blåmusslor på asiatiskt vis

4

Du behöver

  • ca 1 kg blåmusslor
  • 0,5 chilipeppar
  • 6 cm citrongräs
  • 1,5 dl strimlad fänkål
  • 1,5 dl hackad gul lök
  • 2 dl grädde
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 4 msk hackade färska örter, t ex persilja, gräslök och dill
  • olivolja att steka i
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort de som redan är öppna. Hacka chili, citrongräs, gul lök, vitlök och fänkål. Fräs allt i olivoljan. Häll på musslorna och fräs på lite. Häll i vinet och grädden. Salta och peppra och låt koka i ca 5 min.
  2. Hacka örterna grovt och rör ned dem bland musslorna.
  3. Servera med gott bröd eller varför inte lite pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept