Tomat- och räkpasta

Tomat- och räkpasta
Foto: Martin Skredsvik

En vardagspasta som också är uppskattad bjudmat. Vi har använt jätteräkor, men man kan naturligtvis byta ut dem mot vanliga svenska räkor. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur Mat i blomstertid

Läs mer om kokboken

Mat i blomstertid

.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


5 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gula och röda körsbärstomater
  • Spaghetti till 4 personer
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 dl olivolja
  • 400 g jätteräkor eller vanliga, färska räkor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela tomaterna och lägg på en plåt med skalet nedåt.
  3. Salta, peppra och ringla över lite olivolja.
  4. Grilla dem i mitten av ugnen i 7–10 minuter.
  5. Koka spagettin.
  6. Hacka vitlök och chilifrukt.
  7. Hetta upp oljan i en panna och lägg i vitlöken, chilifrukten och de skalade räkorna.
  8. Låt fräsa i ett par minuter tills vitlöken är genomskinlig.
  9. Tillsätt det vita vinet och persiljan och låt det fräsa med ytterligare någon minut.
  10. Blanda med den nykokta spaghettin och tomaterna.
  11. Salta och peppra efter smak och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept