Busenkel thaikyckling

Busenkel thaikyckling
Foto: Jenny Grimsgård
Ulrika Hoffer
Ulrika Hoffer

Busenkel thaikyckling

Av: Ulrika Hoffer

Från: Råsmart familj

11 ingredienser

Busenkel thaikyckling med kokosmjölk och broccoli. Ät den som den är eller servera med råris eller rårisnudlar. Receptet kommer från boken Råsmart familj.

Tamari
Tamari är en fyllig japansk sojasås som lagrats i flera månader enligt gammal japansk tradition. Den är naturligt glutenfri.

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk tamarisoja
  • 0,5 dl röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • färsk koriander

Serveras ev med

  • råris (eller rårisnudlar)

Gör så här

  1. Skär kyckling och grönsaker i mindre bitar.
  2. Sjud i kokosmjölken tills grönsakerna är mjuka och kycklingen är genomkokt.
  3. Smaka av med fisksås och tamari för sälta.
  4. Strö över hackad chili, ingefära och koriander efter behag.
  5. Ät som det är eller servera med råris eller rårisnudlar.