Busenkel thaikyckling

Busenkel thaikyckling
Foto: Jenny Grimsgård

Busenkel thaikyckling med kokosmjölk och broccoli. Ät den som den är eller servera med råris eller rårisnudlar. Receptet kommer från boken Råsmart familj.

Tamari
Tamari är en fyllig japansk sojasås som lagrats i flera månader enligt gammal japansk tradition. Den är naturligt glutenfri.

5 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • 1 st broccoli
  • 1 st röd paprika
  • 2 st rödlökar
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk tamari
  • 0,5 dl röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • koriander, färsk

Serveras ev med

  • Råris eller rårisnudlar

Gör så här

  1. Skär kyckling och grönsaker i mindre bitar.
  2. Sjud i kokosmjölken tills grönsakerna är mjuka och kycklingen är genomkokt.
  3. Smaka av med fisksås och tamari för sälta.
  4. Strö över hackad chili, ingefära och koriander efter behag.
  5. Ät som det är eller servera med råris eller rårisnudlar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept