Mozzarellafylld falukorv med ajvar

Mozzarellafylld falukorv med ajvar
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Mozzarellafylld falukorv med ajvar

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: 6 kilo på 6 veckor

11 ingredienser

Falukorv i ugn när en klassisk rätt. Fyll den med mozarella och ajvar och servera en krämig kålsallad till. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.

Ingredienser

portioner

Falukorv

  • 600 g falukorv
  • 3 msk senap
  • 3 msk ajvar relish
  • 125 g buffelmozzarella
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Krämig vitkålssallad

  • 6 dl vitkål, finstrimlad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg falukorven i en ugnsfast form. Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
  3. Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt. Salta och peppra.
  4. Ugnsbaka falukorven i ca 20 minuter.

Vitkålssallad

  1. Blanda vitkålen med majonnäs och senap.
  2. Smaka av med salt och peppar.