En bas - 3 färgglada soppor

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Denna soppbas kan du använda för att göra tre smarriga och färggranna soppor.

  • Paprikasoppa med halloumi
  • Morotssoppa med ingefära och groddar
  • Spenatsoppa med fetaost och pinjenötter
1 oktober 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Soppbas

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar

Paprikasoppa med halloumi

  • 500 g grillad paprika på glasburk
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 pkt halloumiost, att toppa med
  • 1 msk olivolja, , att toppa med
  • 1 msk bladpersilja, hackad att toppa med

Morotssoppa med ingefära och groddar

  • 10 små morötter, strimlade
  • 2 msk färsk ingefära, strimlad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl rostade pumpafrön, att toppa med
  • 20 g groddar, att toppa med
  • 4 msk gräddfil, att toppa med

Spenatsoppa med fetaost och pinjenötter

  • 300 g fryst spenat
  • 150 g fetaost, att toppa med
  • 30 g pinjenötter, att toppa med

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Häll olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök någon minut. Häll på honung och vatten.
  3. Smula ner en buljongtärning och strö på lite örtkryddor.
  4. Lägg ner ingredienserna till din valfria soppa. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med ost, grönsaker, frön, nötter och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept