Granola

Ulrika Davidsson porträtt

Granola

15 ingredienser

Gör en nyttig - och god - mellis till barnen. Här är Ulrika Davidssons tips på granola, från Nyhetsmorgon.

Ingredienser

  • 7 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 msk kanel (malen)
  • 0,5 msk kardemumma (malen)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk honung, flytande

Nötblandningen

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl paranöt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl torkad frukt, hackad (t ex ananas och fikon)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna.
  3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då.
  4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt.
  5. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter.
  6. Strö på kanel och häll på lite honung.
  7. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.
  8. Förvara i en skål. Servera med yoghurt, fil eller keso.