Kapris- och senapsbiffar med dijoncrème

POPULÄRT
Kapris- och senapsbiffar med dijoncrème
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Kapris- och senapsbiffar med dijoncrème

18 ingredienser

Senap och kapris i köttfärsen ger en god, spännande smak och passar utmärkt till grönsakerna. Prova minisquash som är fast och god. Den finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 förp minisquash (eller 1 stor squash, ca 150 g)
  • 2 gula paprikor
  • 20 kalamataoliver
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • 2 tsk blandade torkade örter (t ex oregano, timjan, basilika)
  • 4 skivor bacon

Dijoncrème

  • 1 förp crème fraîche, 2 dl
  • 2 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

Biffar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt.
  4. Skiva squash och paprika.
  5. Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna.
  6. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
  7. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.

Dijoncrème

  1. Blanda crème fraiche och senap i en skål.
  2. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter.
  4. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  5. Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick dijoncrème.
  6. Toppa med baconskivor.