Kapris- och senapsbiffar med dijoncrème

Kapris- och senapsbiffar med dijoncrème
Foto: Malte Danielsson

Senap och kapris i köttfärsen ger en god, spännande smak och passar utmärkt till grönsakerna. Prova minisquash som är fast och god. Den finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

23 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

Biffar

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 pkt minisquash eller 1 stor squash, ca 150 g
  • 2 st gula paprikor
  • 20 st kalamataoliver
  • 1 msk olivolja
  • Svartpeppar, efter smak
  • 2 tsk blandade torkade örter, tex oregano, timjan, basilika
  • 4 skivor bacon

Dijoncrème

  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Biffar
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt.
  4. Skiva squash och paprika.
  5. Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna.
  6. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
  7. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Dijoncrème
    Blanda crème fraiche och senap i en skål.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter.
  11. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  12. Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick dijoncrème.
  13. Toppa med baconskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept