Cheesecake med hjortron

Från Efter tio

En fryst LCHF cheesecake med hjortronfyllning. Toppad med en massa härliga bär som gojibär, havtorn, tranbär, blåbär och björnbär.

Receptet är beräknat för 1 tårta.

Sukrin
Ett sötningsmedel som används istället för socker och florsocker.

5 mars 2012
Visa mer
5h

Du behöver

Botten

  • 200 g hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2 msk sukrin

Fyllning

  • 7 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sukrin
  • 400 g färskost
  • 3 dl rårörda hjortron

Topping

  • Frusta gojibär, havtorn, tranbär, blåbär och björnbär

Gör så här

  1. Botten
    Lägg nötterna i en matberedare och mixa till ett grovt mjöl.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjöl och sukrin.
  3. Bred ut hasselnötsmassan i en form med löstagbar kant och platta ut den.
  4. Ställ kallt.
  5. Fyllning
    Lägg gelatinbladen i lite vatten.
  6. Häll grädde i en skål och vispa den fluffig.
  7. Tillsätt färskosten, sukrin och hjortron.
  8. Blanda ihop ordentligt och häll smeten i formen.
  9. Ställ in i frysen i 4 timmar.
  10. Ta ut en halvtimme innan servering och dekorera med en förpackning blandade frysta bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept