Grönkålsgratäng med ansjovis

Ulrika Davidsson porträtt

Grönkålsgratäng med ansjovis

9 ingredienser

cirka 30 min

Julbordet behöver inte enbart bestå av onyttigheter. Testa denna goda grönkålsgratäng med anjovis och sesam.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 dl vitkål, strimlad
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 msk senap
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g ansjovis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva löken fint.
  3. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök i någon minut.
  4. Tillsätt vitkål, grönkål, senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner anjovisen och häll blandningen i en smord form.
  5. Strö på sesamfrön och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.