Hönsburgare

25 min
4
Hönsburgare
Foto: TV4
Från Mitt kök

Höns används alldeles för lite i det svenska köket. Testa att göra en burgare på hönsfärs, du kommer inte att bli besviken!

19 juli 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Hönsburgare

  • 600 g hönsfärs
  • 1 ägg
  • 1 riven lök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-1,5 tsk salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 4 skivor ost
  • 4 båtar isbergssallad
  • 4 cocktailtomater
  • 4 skivor gul lök, tunt skuren
  • 4 kvistar basilika
  • 4 stavar gurka
  • 4 hamburgerbröd
  • senap, ketchup, BBQ-sås

Coleslaw

  • 200 g kålhuvud
  • 1 morot, skalad
  • 1 rödlök, skalad och fin strimlad
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Burgare
    Blanda alla ingredienser i en bunke. Gör ett stekprov, smaka av och forma till biffar. Grilla och lägg på ost!
  2. Coleslaw
    Strimla kål på mandolin. Riv morot. Strö lite salt över, knåda igenom kål och morot så de blir lite mjuka och krama ur vätskan.
  3. Blanda med lök och rivet urkramat äpple. Tillsätt majonäs samt senap och blanda allt till en
    tjock coleslaw.
  4. Sätt ihop burgarna och servera med coleslaw.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept