Räkrondell med avokadokräm

Räkrondell med avokadokräm
Foto: TV4

Räkrondell med avokadokräm

Av: Ulrika - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Chili- och limemarinerade räkor på toast med avokadokräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2799 Winkl Sauvignon
Ett elegant friskt vin som balanserar upp avokadomoussen och syran i maten.

Ingredienser

  • 800 g räkor med skal
  • 1 röd peppar (chilifrukt)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk smör
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Avokadokräm

  • 1 avokado stor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Avocadokräm

  1. Dela avokadon, gröp ur och blanda i vitlök, olivolja, salt och peppar. Mosa till en jämn kräm.

Räkrondeller

  1. Skala räkorna. Finhacka chilifrukten, pressa i vitlöken och limen och blanda i räkorna. Lägg i kryddor efter smak.
  2. Tryck ut rondeller ca 5-7 cm i diameter av brödet. Smörstek rondellerna snabbt i stekpanna så att de får fin färg.
  3. Lägg rondellerna på plåt, lägg på de marinerade räkorna och toppa med osten. Gratinera i ugnen 5 minuter i 220 grader. Servera med lite finhackad gräslök till.