Räkrondell med avokadokräm

Räkrondell med avokadokräm
Foto: TV4

Chili- och limemarinerade räkor på toast med avokadokräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2799 Winkl Sauvignon
Ett elegant friskt vin som balanserar upp avokadomoussen och syran i maten.

9 maj 2013
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

  • 800 g oskalade räkor
  • 1 röd pepparchili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 lime, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk smör
  • 2 dl västerbottenost, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Avokadokräm

  • 1 mogen, stor avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Avocadokräm
    Dela avokadon, gröp ur och blanda i vitlök, olivolja, salt och peppar. Mosa till en jämn kräm.
  2. Räkrondeller
    Skala räkorna. Finhacka chilifrukten, pressa i vitlöken och limen och blanda i räkorna. Lägg i kryddor efter smak.
  3. Tryck ut rondeller ca 5-7 cm i diameter av brödet. Smörstek rondellerna snabbt i stekpanna så att de får fin färg.
  4. Lägg rondellerna på plåt, lägg på de marinerade räkorna och toppa med osten. Gratinera i ugnen 5 minuter i 220 grader. Servera med lite finhackad gräslök till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept