Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv
Foto: TV4

En kryddig rätt med kött och majs från grillen som serveras med ris med bönor och grönsaker.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st Grillkotletter
  • 4 st färska majskolvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd spansk chilipeppar
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl ris (jasmin eller basmati är godast)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 burk svarta bönor à 400 g

Gör så här

  1. Skär lök och paprika i små bitar. Finhacka vitlök och urkärnad chili.
  2. Fräs grönsakerna och spiskummin i olja i en panna. Tillsätt ris, vatten och kycklingfond.
  3. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  4. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i det kokta riset.
  5. Skär med en kniv av fettkanten på köttet.
  6. Grilla kotletterna över direkt värme i 8 minunter. Vänd några gånger under grillningen.
  7. Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter.
  8. Servera gärna med en tomatsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept