Sommarsnabb lammstek

Sommarsnabb lammstek
Foto: TV4

Sommarsnabb lammstek

Av: Ulrik Lindelöv

8 ingredienser

Lägg lammstek på grillen och servera med paprika, quinoa och gröna bönor!

Ingredienser

portioner
  • 2 Ört och vitlköksmarinerad Lammstek [600 g]

Paprikaröra:

  • 1 förp grillad paprika [200 g]
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl mandelspån, rostade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Quinoa och gröna bönor:

  • 3 dl quinoagryn
  • 200 g haricots verts (eller andra goda bönor)

Gör så här

  1. Låt paprikan rinna av. Mixa den med vitlöksklyftan, mandeln, oljan och vinägern. Smaka av med salt.
  2. Koka quinoa och haricots verts var för sig enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär med en kniv i kanten på lammsteken.
  4. Grilla över direkt värme i ca 5 minuter. Vänd köttet några gånger under grillningen.
  5. Låt köttet vila en stund.
  6. Servera lammsteken med quinoa, bönor och paprikaröra.