Tymen bagille

Tymen bagille
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Tymen Bagille är mynta- och dillkryddat ris med bondbönor som serveras med kyckling på arabiskt vis.

Se Ulrika och Karim laga sin arabiska mat

här

.

25 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • 600 g ris
  • smör
  • 1 kg gröna färska eller frysta bondbönor
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka mynta, färsk
  • 1 knippe dill, stor
  • Salt, efter smak
  • 1 st gurka
  • 5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Koka kycklinglåren i 9 deciliter rejält saltat vatten i ca 30 minuter.
  2. När kycklingen är färdigkokt, ta en ny kastrull men spara kokvattnet!
  3. Fräs riset i smör.
  4. Tillsätt hackad mynta och dill och hela bondbönor.
  5. Koka allt tillsammans i kycklingbuljongen, den som kycklingen kokat i = 1,5 dl buljong per dl ris i 20 minuter.
  6. Stek kycklinglåren guldbruna.
  7. Servera riset med kycklinglåren liggande på toppen.
  8. Salta efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept