Grillat kycklinglår med sommarsallad

Grillat kycklinglår med sommarsallad
Foto: TV4

Grillat kycklinglår med sommarsallad

Av: Ulrica Millqvist

13 ingredienser

En solgul sommarsallad med mango, tomater och paprika serveras med ugnsbakat och sedan grillat kycklinglår.

Ingredienser

Kyckling

  • 4 kycklinglår
  • olja

Sommarsallad

  • 1 mango
  • 2 gula paprikor
  • 6 tomater, gärna gula
  • 1 bananschalottenlök
  • 4 rädisor
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • färska basilikablad (eller valfria örter)
  • rädisa
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Kyckling

  1. Börja med att skära bort ovanlårbenet.
  2. Bryt loss och släng det. Rulla sedan in låret i värmetålig plastfilm eller bind det med bindgarn.
  3. Baka av på 110-gradig ugnsvärme till en innetemperatur av 65 grader.
  4. Låt svalna.
  5. Pensla låret med lite olja och grilla till fin färg.
  6. Serveras med sommarsalladen.

Sommarsallad

  1. Skala mangon och skär i långa stavar.
  2. Spara småbitarna av mangon till ett annat tillfälle.
  3. Skär sedan paprikan och tomaterna i oregelbundna bitar.
  4. Skala och skiva bananschalottenlöken så tunt som möjligt.
  5. Blanda olja och vinägern.
  6. Blanda vinägretten med paprikan och tomaterna.
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg upp i djup tallrik och strö mangostavarna och löken runt om.
  9. Garnera med basilikablad, rädisa eller andra örter.