Båstadtoast med torr champagne

Båstadtoast med torr champagne
Foto: TV4

Båstadtoast med torr champagne

Av: Ulrica Millqvist

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Ett surdegsbröd med pastej, jordgubbar och champagne - sommar i Båstad!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 msk gåsleverpastej (terrin eller annan pastej)
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • smör
  • 12 jordgubbar

Serveras med

  • champagne, torr (ett glas var)

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i smör tills brödet fått en gyllenbrun färg.
  2. Koka ihop och reducera ner vinägern med sockret till det fått en sirapslik konsistens.
  3. Bred på gåslevern på det stekta brödet.
  4. Skiva upp jordgubbar och lägg på toasten.
  5. Avsluta med att toppa med ”Vinägersirapen”.
  6. Avnjut tillsammans med ett glas kall, torr champagne.