Chockrosa parfait

Chockrosa parfait
Foto: TV4

Chockrosa parfait

Av: Ulla-Britt - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Rödbetor med apelsinfärskost som toppas med pepparrotsgrädde.

Vintips från Ulla-Britt
Jean-Louis Rosé brut art nr 77119, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 rödbeta, färsk
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,25 tsk malen nejlika
  • 2 dl kvarg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk färsk pepparrot, finriven
  • 2 dl vispgrädde, på toppen
  • Chokladflarn, som dekoration

Gör så här

Rödbetspuré

  1. Skala och skär rödbetan i tärningar och koka dem i mjölk cirka 5 minuter.
  2. Kör slätt i en mixer och blanda i 1 dl grädde.
  3. Vispa äggulorna luftiga med socker och nejlika och blanda det med rödbetspurén.
  4. Vispa 2 dl grädde och rör ner i blandningen.
  5. Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Apelsinfärskost

  1. Smaksätt kesellan med rivet apelsinskal och florsocker.

Pepparrotsgrädde

  1. Vispa 2 dl grädde och blanda i riven pepparrot.
  2. Servera med apelsinfärskosten på botten av en dessertskål.
  3. Lägg därefter rödbetsparfait över och toppa sedan med pepparrotsgrädde.
  4. Garnera med ett chokladflarn.