Kanapéer med makrill- och leverpastejmousse

Kanapéer med makrill- och leverpastejmousse
Foto: TV4

Kanapéer med makrill- och leverpastejmousse

Av: Ulla - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Tunbrödsrullar med makrill och kavringssnittar med leverpastejmousse.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
7776, L’Hereu Raventós i Blanc

Ingredienser

portioner

Makrillsmousse

  • 2 rökta makrillfiléer
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 ml crème fraîche
  • 50 g smör, smält
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2-4 tsk citron, pressad
  • 1-2 msk dill, hackad

Leverpastejmousse

  • 100 g leverpastej
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1-2 msk persilja, hackad

Gör så här

Makrillsmousse

  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke.
  2. Lägg sedan på tunnbröd, rulla ihop och skär i bitar.

Leverpastejmousse

  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke.
  2. Lägg sedan på pumpernickel och servera.