Varmrökt lax med rödbetor, krasse och pepparrots-crème fraîche

4

Du behöver

  • 4 st laxbitar
  • 20 st rödbetor
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 bit pepparrot
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 30 g smör
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • Abu-rök (finns att köpa i fiskebutiker)

Gör så här

  1. Blanda ihop socker och salt. Strö blandningen över laxbitarna, grava i 2 timmar. Skölj av kryddorna och rök laxen i Abu-rök.
  2. Skala rödbetorna och koka mjuka i saltat vatten tillsammans med smöret. Häll av vattnet och klipp över krassen.
  3. Skala och riv pepparroten. Vispa crème fraîchen styv och blanda i pepparroten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept