Krämig karljohanssvampssoppa med smörstekt gödkalvsbräss

4

Du behöver

  • 1 l kycklingbuljong
  • 8 st karljohanssvampar
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 l grädde
  • 300 g kalvbräss
  • 100 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen och låt svampen koka med i en minut. Ta upp svampen och skär till fötterna så svamparna blir lagom långa och dela dem sedan på mitten. Reducera buljongen tills 5 dl återstår.
  2. Skala och grovhacka löken. Fräs i 30 g smör tillsammans med svampresterna. Tillsätt buljongen och grädden. Smaka av med salt och peppar. Mixa och sila.
  3. Blanchera kalvbrässen i kokande vatten och kyl ned i iskallt vatten. Plocka den fri från hinnor och dela i 4 bitar.
  4. Stek bräss och svamp i resterande smör.
  5. Lägg ned bräss och svampbitarna i soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept