Gyldene kycklingbröst

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 st bakpotatisar
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 75 g smör
  • 3 st morötter, i stavar
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe persilja

Såsen:

  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • socker

Gör så här

  1. Börja med att ugnsbaka potatisen i 200 grader i en timme. Gröp ur potatisarna och blanda med smör, tärnad ansjovis och lite strimlad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gör såsen genom att reda av buljongen, mixa i persiljan och blanka av med lite smör.
  3. Lägg lite persilja och ansjovis under skinnet på varje kycklingbröst. Stek brösten. Koka morotsstavarna i vatten tillsammans med smör, salt och lite socker.
  4. Lägg upp och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept