Grand Marnier-marinerad fruktsallad

Grand Marnier-marinerad fruktsallad
Foto: TV4

Glass och vispad grädde toppas med jordgubbar och apelsiner indränkta i likör. Inget för nykteristen, hälsar Ulf.

Till denna ljuvliga dessert passar en Recioto I castei 77207. Ett starkvin med härliga torkade frukter, choklad och nötter. Det är en beställningsvara men det är så enkelt att via nätet nu. En annan lite kul matchning kan vara att servera en klassisk Strega 706.

Ulf från Stockholm lagade även

Heta räkor i vitlök


Kreolsk gryta med fläskfilé



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 l jordgubbar, färska
  • 1-2 st apelsiner
  • 1 dl grand marnier
  • 1 dl vit choklad, riven
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk Riven choklad
  • 20 st mandelbiskvier, små

Gör så här

  1. Skala apelsinen och ta bort det vita innerskalet .
  2. Skär sedan apelsinen och jordgubbarna i små bitar.
  3. Frukterna läggs i ugnssäker form.
  4. Häll över Grand Marnier, samt strö över den vita chokladen.
  5. Värm i ugn ca 12 minuter i 220 grader.
  6. Vispa ihop glassen med vispgrädden så den blir mer formbar.
  7. Lägg frukterna i botten på champagneglas.
  8. Fyll på med glass/vispgrädde.
  9. Garnera med cirka fyra mandelbiskvier samt riven choklad och en halv jordgubbe på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept