Tortilla är inte bara bröd, det är även namnet på den spanska formen av omelett. Den här gräddas i ugn och serveras med räkor.
Ingredienser
6 ägg
3 potatisar, kokta kalla
1,5 gul lök
0,5 dl ost, riven
olja, att steka i
salt
vitpeppar
Till servering:
1 paprika
0,5 purjolök
20 räkor med skal
2 msk persilja, hackad
Gör så här
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och låt potatisen steka på medelhög värme i ca 5 minuter, rör om försiktigt då och då. Skala och finhacka den hela löken och rör ner den i stekpannan. Låt allt steka ytterligare 10 minuter tills potatisen är mjuk och gyllenbrun. Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnssäker form och lägg i potatis och lök. Vispa upp äggen i en skål, krydda med salt och peppar. Häll äggen över lök- och potatisblandningen och grädda tortillan i ugnen tills äggen stannat. Strö över osten och låt den smälta.
Strimla paprikan, skala och hacka den halva löken och ansa och strimla purjolöken. Fräs paprika, lök och purjo, krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och skala räkorna. Lägg grönsakerna ovanpå tortillan och strö över riklligt med persilja. Garnera med räkor.