Ugnstekt kyckling med timjanbulgur och grönsaker

Ugnstekt kyckling med timjanbulgur och grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnstekt kyckling med timjanbulgur och grönsaker

9 ingredienser

Enkelt och gott till vardags. Både kyckling och bulgur brukar vara populärt hos såväl barn som vuxna. Servera gärna med tzatziki eller guacamole.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • purjolök och morot, till garnering
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Pensla olivolja över bitarna och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i 35 minuter.
  2. Koka upp vatten, bulgur och buljong. Dra kastrullen av värmen. Täck med lock och låt dra i 20 minuter. Blanda ned timjan och en smörklick vid servering.
  3. Strimla grönsaker och smörstek dem ett par minuter. Servera till kyckling och bulgur.