Ugnsstekta grönsaker

Ugnsstekta grönsaker
Foto: TV4

I skördetid finns det inget bättre sätt att tillaga grönsaker än att steka dem i ugnen. Passa på att göra mycket på en gång, receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 zucchini
  • 1,5 paprika, gärna i olika färg
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk rostade pinjenötskärnor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär auberginen i mindre bitar, strö på salt och låt vila i 10 minuter. Skölj och torka av noga. Skär zucchini, paprika och lök i mindre bitar.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg i grönsakerna. Droppa över olivolja och strö över salt, peppar och rosmarin. Stek i 15 minuter eller tills alla grönsaker är mjuka rakt igenom.
  3. Rosta pinjenötskärnorna i torr, het panna och strö över grönsakerna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept