Ugnsstekta äpplen på mors vis med hemgjord vaniljglass

45 m + frystid
4
Ugnsstekta äpplen på mors vis med hemgjord vaniljglass
Foto: TV4

Ugnsbakade äpplen serveras med superenkel hemgjord vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 september 2015
Visa mer
45 m + frystid
4

Du behöver

  • 4 äpplen
  • ljus sirap
  • kanel, efter smak

Glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Glass
    Häll i grädden och den kondenserade mjölken i en stor skål.
  2. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna lägg sedan fröna i blandningen.
  3. Vispa blandningen tills smeten tjocknar och börjar få styva toppar. Häll i en form och täck med plastfolie. Ställ in i frysen i ca 4-6 timmar. Äpplen
    Skala och kärna ur de hela äpplena.
  4. Sätt äpplena i en ugnsform och ringla över rikligt av den ljusa sirapen, fyll gärna hålet med sirap och pudra över med kanel.
  5. Stek äpplena i ugnen på ca 200 grader tills ni ser att de börjat mjukna, känn gärna efter med en tandpetare. Ös med den varma sirapen från ugnsformen lite då och då. Servera äpplena i en djup skål med glassen och gärna med en päronkonjak eller kaffe.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept