Ugnsstekt kyckling

Ugnsstekt kyckling
Foto: TV4

Tina fryst kyckling i kylen, det tar ungefär ett dygn. Lägg till en halvtimme på stektiden om kycklingen är delvis frusen när du sätter in den i ugnen, så du är säker på att den blir genomstekt.

14 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • malen vitpeppar
  • kinesisk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält fettet i en liten kastrull. Rör ner salt, peppar och soja till ett kryddsmör. Lägg kycklingen (direkt från kylen) på ett galler med en långpanna under eller i en ugnssäker form. Pensla kycklingen med kryddsmöret.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen i 1-1 1/4 timme. Pensla kycklingen då och då med fettet som har runnit ner i formen. Tippa kycklingen så att lite saft rinner ur när du ska kontrollera om den är färdig. Om saften är klar, inte röd, är kycklingen färdig att äta. Låt stå i ytterligare 15 minuter om saften är röd och prova sedan igen. Om du kan vrida kycklinglåret lätt är den färdig.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen, skär i bitar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept