Ugnsstekt kotlett med potatisgratäng

Ugnsstekt kotlett med potatisgratäng
Foto: TV4

Ugnsstekt kotlett med potatisgratäng

Av: Andreas - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

2 h

Ugnsstekt kotlett i gräddig sås med en klassisk potatisgratäng. En middagsrätt som alltid går hem!

Dryck: En ljus lageröl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kotletter i ugn

  • 4 kotletter
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mellangrädde
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek

Potatisgratäng

  • 1 kg potatis
  • 1 purjolök
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g gratängost, riven
  • 5 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kotletterna innan de läggs i en smord form.
  2. Rör ihop crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Häll röran över kotletterna och sätt in i ugnen ca 1,5 timme. på 175 graders värme. Täck formen med folie sista halvtimmen.
  3. Vrid upp ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och purjolök. Varva potatis, purjolök, salt, peppar och ost i en smord ugnssäker form, avsluta med ost. Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen i ca 1 timme.