Ugnsstekt hel gädda

Ugnsstekt hel gädda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsstekt hel gädda

6 ingredienser

När du har dragit upp en alldeles lagom stor gädda kan du steka den i ugnen. En skvätt grädde gör susen för smaken.

Ingredienser

portioner
  • 1-1,25 kg gädda
  • 2 tsk salt
  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl kaffegrädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Fjälla, rensa och skölj gäddan. Låt huvudet sitta kvar men ta bort gälarna. Gnid in fisken med salt och citronsaft. Gör små skåror i fisken.
  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör.
  3. Stek i ugn i ca 15 minuter. Slå på grädden och ös ofta. När fiskköttet ät vitt rakt igenom och fenorna lossnar är gäddan klar.