Ugnsstekt gädda med pinjenötter

Ugnsstekt gädda med pinjenötter
Foto: TV4

Sommartid kanske du drar upp en eller par små, fina gäddor. Passa på att steka dem i ugnen till en härlig middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1-1,25 kg gädda
  • salt och vitpeppar, malen
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk smör
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 1 ask salladsblad, blandade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Fjälla och rensa fisken, skölj och torka väl. Gnid den med salt och peppar in- och utvändigt. Smörj ett ugnssäker form. Lägg fisken med ryggen uppåt och buksidorna utvikta. Skär snitt i skinnet på några ställen. Pensla med soja och hyvla över tunna skivor smör.
  2. Sätt in i mitten av ugnen. Minska värmen till 225°. Ös med stekskyn ett par gånger under stekningen så att fisken får fin färg. Stektiden är beroende av fiskens tjocklek. När köttet är vitt och ogenomskinligt och innertemperaturen är 60° är den fisken färdig.
  3. Lägg upp fisken på bädd av sallatsblad och strö över pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept