Ugnsstekt gädda med pinjenötter

Ugnsstekt gädda med pinjenötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsstekt gädda med pinjenötter

7 ingredienser

Sommartid kanske du drar upp en eller par små, fina gäddor. Passa på att steka dem i ugnen till en härlig middag.

Ingredienser

portioner
  • 1-1,25 kg gädda
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk smör
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 ask salladsblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Fjälla och rensa fisken, skölj och torka väl. Gnid den med salt och peppar in- och utvändigt. Smörj ett ugnssäker form. Lägg fisken med ryggen uppåt och buksidorna utvikta. Skär snitt i skinnet på några ställen. Pensla med soja och hyvla över tunna skivor smör.
  2. Sätt in i mitten av ugnen. Minska värmen till 225°. Ös med stekskyn ett par gånger under stekningen så att fisken får fin färg. Stektiden är beroende av fiskens tjocklek. När köttet är vitt och ogenomskinligt och innertemperaturen är 60° är den fisken färdig.
  3. Lägg upp fisken på bädd av sallatsblad och strö över pinjenötter.