Ugnsstekt fläskfilé till snacks

Ugnsstekt fläskfilé till snacks
Foto: TV4

Denna rätt är känd i många länder där man äter griskött. Ursprungligen kommer rätten från distriktet Kanton i Kina men är lika vanlig i Hongkong. Bjud exempelvis köttbitarna som snacks som man gör i Hongkong! Köttet serveras oftast kallt som det är, och det ingår också i många andra rätter, t ex i dim sum-knyten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 msk Kao Liang-sprit eller konjak
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk ljus kinesisk soja
  • 1 msk sås på krossade gula bönor
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Skär köttet på längden i tunna strimlor. Blanda sprit, socker, soja och bönsås i en bunke. Vänd ner köttet. Marinera det i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Stek köttet på galler i 20 minuter. Pensla med honungen och stek ytterligare 3 minuter. Ta upp och låt svalna.
  3. Servera ljummet eller kyl och servera köttet kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept