Ugnsstekt fisk med spiskummin

Ugnsstekt fisk med spiskummin
Foto: TV4

Lättlagat och gott! Du kan använda den fisk du tycker bäst om, torsk, kolja, sej, gös. Det är heller inget som hindrar att du använder djupfryst, knappt tinad fisk, men öka då på tillagningstiden med 5–10 minuter. Servera fisken med kokt ris.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i oljan i en liten panna. Rör i spiskummin, tomatpuré och vatten.
  2. Häll lite olja i en ugnssäker form, lägg i fiskfiléerna och häll över såsen. Skiva tomaterna, lägg dem ovanpå och ringla lite olja över.
  3. Täck formen med folie och baka fisken i ugnen i 15 minuter. Ta bort folien och stek i ytterligare 10–15 minuter. Strö över persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept