Ugnsstekt chilikyckling

Ugnsstekt chilikyckling
Foto: TV4

När du ska steka kycklingen i ugnen går det mycket snabbare om du skär längs ryggraden och fläker ut kycklingen, så att den blir platt. Stek den till en innertemperatur på minst 80° eller tills köttsaften är klar och genomskinlig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • salt och malen vitpeppar
  • Marinad:
  • 1 citron
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 0,5 grön spansk peppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk neutral olja

Gör så här

  1. Tvätt citronen och skär hälften av skalet i strimlor. Pressa ut saften. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla fruktköttet fint. blanda samman citronskal, citronsaft, chili, soja och olja till en marinad.
  2. Ställ kycklingen på "högkant" och skär på var sida av ryggbenet. Ta bort det. "Vik" ut kycklingen. gnid in fågeln med salt och peppar. Pensla den med marinaden.
  3. Lägg kycklingen på galler i långpanna och grilla på bägge sidor. Det tar mellan 20 och 30 minuter per sida beroende på tjocklek. Pensla med marinaden under stekningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept