Ibland längtar magen efter barbecue även om vädret inte tillåter utegrill. Laga då kycklingklubbor i en härlig BBQ-sås i ugnen och servera knapriga potatisklyftor till.
Skala och hacka den gula löken fint. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Fräs lökhacket i olja och pressa ner vitlöken. Lägg över i en kastrull och häll på coca cola och ketchup. Krydda med chili, worcestershiresås, salt och peppar. Koka upp och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 225°. Skala Potatisarna och spola dem med kallt vatten. Torka dem och lägg i ugnssäker form smord med olja. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Strö över salt och peppar före servering.
Gnid in kycklingklubborna med salt och peppar. Lägg dem i en smord, ugnssäker form med skinnsidan neråt. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och vänd på klubborna. Pensla med BBQ-såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter. Kontrollera att köttsaften som rinner ut när man sticker närmast benet är genomskinlig. Stek annars ytterligare några minuter. Pensla med BBQ-sås före servering.