Ugnsstekt BBQ- kyckling med klyftpotatis

Ugnsstekt BBQ- kyckling med klyftpotatis
Foto: TV4

Ibland längtar magen efter barbecue även om vädret inte tillåter utegrill. Laga då kycklingklubbor i en härlig BBQ-sås i ugnen och servera knapriga potatisklyftor till.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 kg potatis
  • 2 msk neutral olja
  • salt och malen vitpeppar
  • bbq-sås
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 0,5 dl Coca cola
  • 0,5 g tomatketchup
  • 2 msk worcestershiresås
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken fint. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Fräs lökhacket i olja och pressa ner vitlöken. Lägg över i en kastrull och häll på coca cola och ketchup. Krydda med chili, worcestershiresås, salt och peppar. Koka upp och ställ åt sidan.
  2. Värm ugnen till 225°. Skala Potatisarna och spola dem med kallt vatten. Torka dem och lägg i ugnssäker form smord med olja. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Strö över salt och peppar före servering.
  3. Gnid in kycklingklubborna med salt och peppar. Lägg dem i en smord, ugnssäker form med skinnsidan neråt. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och vänd på klubborna. Pensla med BBQ-såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter. Kontrollera att köttsaften som rinner ut när man sticker närmast benet är genomskinlig. Stek annars ytterligare några minuter. Pensla med BBQ-sås före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept