Ugnsstekt abborre med wokade grönsaker

Ugnsstekt abborre med wokade grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsstekt abborre med wokade grönsaker

11 ingredienser

Här möter svensk husmanskost det asiatiska köket i fin harmoni.

Ingredienser

portioner
  • 2 abborrar
  • grovt salt
  • vitpeppar, grovmalen
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk smör

Wokade grönsaker:

  • 2 morötter, gärna av olika färg
  • 2 schalottenlökar
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Börja med grönsakerna. Skala morötterna, skala och hacka lökarna och strimla paprikan. Skär morötterna i smala strimlor.
  2. Värm ugnen till 180°. Tvätta, klipp fenor och fjälla fisken. Krydda med salt och peppar i buken. Skala och hacka löken, pressa ut citronsaften och hacka persiljan.
  3. Fyll fiskarna med lök, persilja och citron. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar. Stek i ugnen i ca 50 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 60°. Woka grönsakerna, först morötter och sedan övriga grönsaker. Servera grönsakerna till den nystekta fisken.