Ugnsstekt abborre med wokade grönsaker

Ugnsstekt abborre med wokade grönsaker
Foto: TV4

Här möter svensk husmanskost det asiatiska köket i fin harmoni.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st abborrar, stora
  • salt, grovt
  • vitpeppar, grovmalen
  • 1 st Gullök
  • 1 st citron
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk smör
  • Wokade grönsaker:
  • 2 st morötter, gärna av olika färg
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st paprika, röd

Gör så här

  1. Börja med grönsakerna. Skala morötterna, skala och hacka lökarna och strimla paprikan. Skär morötterna i smala strimlor.
  2. Värm ugnen till 180°. Tvätta, klipp fenor och fjälla fisken. Krydda med salt och peppar i buken. Skala och hacka löken, pressa ut citronsaften och hacka persiljan.
  3. Fyll fiskarna med lök, persilja och citron. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar. Stek i ugnen i ca 50 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 60°. Woka grönsakerna, först morötter och sedan övriga grönsaker. Servera grönsakerna till den nystekta fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept