Ugnsräkor med vitlök

Ugnsräkor med vitlök
Foto: TV4

Klassiska smaker kombinerade i en lyxig och enkel rätt. Formarna kan göras klara i förväg och gratineras till serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600-1000 g räkor, med skal
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 75-100 g smör
  • 0,75 dl persilja, hackad
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna, den mindre mängden är lagom som entrérätt. Låt gärna några räkor ha huvudet kvar för garnering.
  2. Fördela räkorna i små portionsformar eller i snäckskal (kan köpas billigt i välsorterade varuhus).
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ned vitlök och persilja. Fördela smöret över räkorna och sikta över en aning ströbröd.
  4. Sätt in i ugnen så att de blir heta. Låt dem inte stå för länge, då blir de lätt sega! Servera med vitt bröd för att ta upp det goda smöret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept