Ugnsomelett

20 m
4
Ugnsomelett
Foto: TV4

Ugnsomelett är en härlig klassiker på smörgåsbordet. Ofta serveras omeletten med en stuvning, som kan förberedas i god tid. Själva omeletten måste dock lagas i sista stund; den är godast nylagad. Passar även som lätt lunchrätt.

26 januari 2009
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • matfett till formen

Gör så här

  1. Vispa upp äggen med salt och peppar. Vispa ner mjölken, lite i taget. Lägg matfettet i formen som omeletten ska gräddas i och låt det smälta i ugnen.
  2. Ta ut formen och häll i omelettsmeten. Grädda omeletten i 250° i ca 15 minuter. Tiden beror på hur stor formen är. Omeletten ska stelna, få vacker färg och höja sig en smula. Lossa försiktigt omeletten från kanten av formen.
  3. Ska omeletten serveras med stuvning kan du antingen bara hälla stuvningen över och garnera med klippt persilja, eller så kan du vända över omeletten på en tallrik, låta halva omeletten glida tillbaka i pannan, hälla på stuvningen och vika över den andra halvan. Ser mycket elegant ut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept