Ugnslax med örtsås

Ugnslax med örtsås
Foto: TV4

Köper du styckpackade laxfiléer som du sätter in i ugnen i halvtinat tillstånd, blir det här en fantastiskt enkel och god måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 4-6 korn vitpeppar, krossade
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • lite pressad citron
  • 200 g smör, mjukt
  • 0,5 dl persilja, färsk, hackad
  • 1 msk dragon, färsk, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken. Stek fisken klar mitt i ugnen 15-20 min.
  2. Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron. Koka ihop till hälften.
  3. Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept