Ugnskyckling med apelsinsås

Ugnskyckling med apelsinsås
Foto: TV4

Kycklingens goda apelsinsås kan serveras till många fåglar eller fläskkött. Den bryter fint mot kraftigare smaker. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling eller 2 små
  • 2 msk smör, smält
  • 1 dl vin, vitt
  • 2 dl buljong
  • 3 st apelsiner
  • 2 tsk arrowrot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda fågeln med salt och peppar in- och utvändigt. Lägg fågeln på galler över en långpanna och pensla den med smöret.
  2. Stek den omkring en timme och ös under stektiden med vinet, blandat med buljong.
  3. Skala två apelsiner men undvik att få det vita innerskalet med. Skär skalet i fina strimlor och koka dem ca 10 min. Skär de skalade apelsinerna efter att ha skurit bort det vita i fina klyftor och pressa den tredje.
  4. Sila stekskyn ner i en kastrull och späd med den pressade apelsinen. Koka upp och red av med arrowrot, utrörd i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar och rör ned apelsinstrimlorna. Spar några att dekorera med.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept