Ugnskassler med vinsås

Ugnskassler med vinsås
Foto: TV4

Kassler är varmrökt och helt färdig att skiva, ev steka och äta. Men den blir mycket godare tillagad efter detta recept.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kasslerskivor

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl kaffegrädde
  • 2 msk chilisås
  • 5 cl sherry eller portvin
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kasslerskivorna i en ugnsform.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med grädde och krydda. Rör ned chili. Koka 5 min.
  3. Ta av värmen, tillsätt vin och bred över köttet i ugnsformen. Strö på ost, gratinera 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept