Ugnskassler med grön potatissallad

Ugnskassler med grön potatissallad
Foto: TV4

En härlig sommarrätt med lite asiatisk smak. Salladen blir godast om den får stå en stund och dra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna kasslerkotletter
  • 1 burk krossad ananas
  • 1 syltad ingefära, eller några stänk torkad
  • Sallad:
  • 1 kg potatis
  • 1 stor gul lök
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 purjolök
  • 1 litet paket frysta ärter
  • 0,5 burk majonnäs
  • 3-4 dl filmjölk
  • pressad citron
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på och låt kallna. Skala den och skär i skivor. Hacka lök, dill och persilja. Strimla purjon fint. Blanda med potatis och tinade ärter i en stor skål.
  2. Rör ihop majonnäs och filmjölk. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner den i salladen.
  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg kasslern på ett ugnssäkert fat. Blanda den lätt avrunna ananasen med hackad syltad ingefära och lägg på kasslerskivorna. Sätt in kasslern i ugnen och låt den bli genomvarm. Servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept