En härlig sommarrätt med lite asiatisk smak. Salladen blir godast om den får stå en stund och dra.
Ingredienser
8 kasslerkotletter, tunna kotletter
230 g krossad ananas [1 burk]
1 syltad ingefära (eller några stänk torkad)
sallad
1 kg potatis
1 gul lök
1 kruka dill
1 kruka persilja
1 purjolök
250 g frysta ärtor
200 g majonnäs
3-4 dl filmjölk
citron, saften
salt
peppar
Gör så här
Koka potatisen med skalet på och låt kallna. Skala den och skär i skivor. Hacka lök, dill och persilja. Strimla purjon fint. Blanda med potatis och tinade ärter i en stor skål.
Rör ihop majonnäs och filmjölk. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner den i salladen.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kasslern på ett ugnssäkert fat. Blanda den lätt avrunna ananasen med hackad syltad ingefära och lägg på kasslerskivorna. Sätt in kasslern i ugnen och låt den bli genomvarm. Servera med salladen.