Ugnsgratinerade glamourpäron

45 m
4
Ugnsgratinerade glamourpäron
Foto: TV4

Du låter de gratinerade päronen sjuda i en lag med vanilj, kanel och stjärnanis så de får en riktigt kryddigt god smak. Servera päronen med vaniljglass.

Dryck: Dessertvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 maj 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Inkokta päron

  • 4 stora päron
  • 7 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit hel kanelstång

Tosca

  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel, flagad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Servering

  • Vaniljglass

Gör så här

  1. Inkokta päron
    Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Om du vill kan du dela dem och gröpa ur kärnhuset.
  2. Dela vaniljstångsbiten på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Lägg vaniljstången. Tillsätt vatten, socker, stjärnanis, samt kanel. Rör om och koka upp lagen.
  3. Lägg ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda i 15 minuter för päronhalvor och 25 minuter för hela päron. Ta av från värmen och låt de svalna i lagen.
  4. Tosca
    Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Smält smöret och rör ihop till en smet.
  6. Halvera de inkokta päronen och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnsfast form. Häll toscasmeten över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills täcket börjar få fin färg. Servera päronen ljumma med vaniljglassen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept