Ugnsfärs med ost

Ugnsfärs med ost
Foto: TV4

En god färsrätt, där du steker allt i ugnen och slipper matos i köket.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 10 potatisar
  • 1 stor gul lök
  • salt, peppar och muskot
  • 2 dl mjölk

Färs:

  • 400 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 burk hela tomater
  • 1 paket bacon
  • ca 100 g ost, skivad
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och skiva potatis och lök. Lägg potatis och lök i en lättsmord ugnsform. Krydda och slå på mjölken. Täck formen med folie. Sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
  2. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna. Ta ut formen. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
  3. Ta ut formen. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept