Ugnsfärs med bacon och svamp

Ugnsfärs med bacon och svamp
Foto: TV4

Använd nöt-, fläsk- eller blandfärs, efter smak och tillgång. Även lammfärs är gott, då kan du byta ur persiljan mot hackad rosmarin.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 5-600 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 1 krm 4-kryddor
  • 0,5 dl klippt persilja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 paket tärnat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1,5 dl buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • smör till formen

Tillbehör:

  • gröna bönor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Blanda färsen med kryddor, persilja, potatismjöl och ägg. Fräs baconet och därefter den hackade svampen tills den tar färg. Vänd ned bacon, ärter och hälften av svampen. Tillsätt buljongen.
  2. Forma färsen till en limpa i lättsmord ugnsform. Pensla ytan med smält matfett. Stek i nedre halvan av ugnen ca 30 min. Strö över resten av svampen.
  3. Slå på grädden och fortsätt steka klart ytterligare ca 20 minuter. Servera med gröna bönor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept