Ugnsbakat sidfläsk

Ugnsbakat sidfläsk
Foto: TV4

Danskarnas favorit fläskstek. En önskerätt för den som tycker om att knapra på krispig fläsksvål.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg sidfläsk, helst i hel bit
  • 1 msk sirap
  • 2 msk vatten
  • salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 3-4 st lagerblad, smulade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tag fram en långpanna med galler över. Vänd fläsket med svålsidan upp och strimla svålen i knappt centimeterbreda ränder med hjälp av en vass kniv eller ännu hellre ett rakblad.
  2. Blanda sirap och vatten, pensla köttet runtom.
  3. Krydda med salt, peppar och ingefära runtom. Smula lagerbladen och strö över svålsidan. Lägg fläsket på gallret och stek utan ösning ca 1 1/2 timme eller tills fläsket är genomstekt.
  4. Gott att servera till är varm brysselkål och ugnsstekta tomater. Tomaterna kan ställas in i ugnen tillsammans med fläsket de sista 10 min. Skåra dem på ovansidan. Krydda med t ex basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept