Ugnsbakat kalkonbröst

Ugnsbakat kalkonbröst
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsbakat kalkonbröst

9 ingredienser

Kalkon är magert kött. En riktig festrätt får du av ett kalkonbröst. Servera gärna med fyllda svampkrustader.

Ingredienser

portioner
  • 1 kalkonbröst
  • soja
  • 3 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl svart vinbärsjuice (osötad)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Lägg hela bröstet i en smord ugnsform och pensla lätt med soja. Blanda hönsbuljongen med vinäger och svart vinbärsjuice och ös kalkonen med detta under stekningen. Låt kalkonen steka cirka 20-30 minuter. Ta ut köttet och håll det varmt i folie.
  3. Fräs löken och moroten, slå på stekskyn och koka såsen till hälften återstår. Sila av grönsakerna och ta av kastrullen från värmen. Rör ner smöret i klickar. Slå såsen över köttet. Garnera med frysta svarta vinbär.